Vrijwilliger van de maand

Vrijwilliger van de maand Maart

Even voorstellen:


Mijn naam is Sander Dekkers. Ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Wieringerwerf. Ik speel nu al negen jaar basketbal, waarvan ik acht jaar in Wieringerwerf heb gespeeld. Helaas is er door het vervallen en samengaan van teams het plezier er voor mij afgegaan bij die vereniging, en toen ben ik op zoek gegaan naar een andere. Via een vriend ben ik in contact gekomen met HBC, nadat hij me verteld had dat dit een erg leuke en gezellige vereniging is. Sinds dit seizoen ben ik actief lid en vrijwilliger bij HBC.

Hobby’s:

Naast basketbal heb ik ook andere hobby’s. Een daarvan is het houden van vogels. Ik werk dan ook bij een roofvogelkwekerij, waar ik me bezig houd met het verzorgen en kweken van roofvogels en een aantal andere vogelsoorten. Ook houd ik erg veel van sporten en actief bezig zijn.

Vrijwilligerstaken:

Vanaf dat ik hier bij HBC terecht gekomen ben, heb ik het trainen en coachen van het u18a-team op me genomen. Ook ben ik altijd inzetbaar als scheidsrechter, klokker of schrijver bij andere thuiswedstrijden. Ondanks dat ik zo ver weg woon, en het me niet altijd even goed uitkomt, probeer ik er altijd te zijn als ik iets voor de club kan betekenen.

 

Familie en vrienden bij HBC:

Ik heb geen familie die actief lid of vrijwilliger is bij HBC, maar natuurlijk heb ik wel vrienden bij deze vereniging.

 

Tips voor toekomstige vrijwilligers:

Ik ben zelf zo ingesteld dat als ik ergens ben of iets doe, ik me daar voor 100% inzet. Voor de mensen die twijfelen om vrijwilliger te worden, zou ik zeggen om het gewoon te doen, niet te aarzelen en niet bang te zijn om ergens je handen uit de mouwen voor uit te steken. Uiteindelijk voel je jezelf er goed door, én je helpt iemand anders ermee, en dat is iets wat mij het plezier geeft om vrijwilliger te zijn.