HBC gaat digitaal !

september 9, 2017

HBC gaat digitaal ! Wat houdt dit in ?

De NBB stelt samen met Sportlink een app beschikbaar, waarmee je inzicht hebt in de wedstrijden en resultaten van je eigen team en andere teams. Super leuk en handig!

Het papieren wedstrijdformulier wordt vervangen door een digitaal wedstrijdformulier dat op nieuwe tablets in de zaal beschikbaar is.
Coaches en scheidsrechters gaan de app gebruiken om de spelers in te vullen op het digitale wedstrijdformulier en te controleren voor een wedstrijd.

De app Basketball.nl is beschikbaar in de app-store en in de play-store, helaas niet voor windows. Registreren kan met het bij HBC bekende emailadres en vervolgens kan je inloggen.

Verzoek aan iedereen om de app te downloaden en onderstaande filmpjes te bekijken.

Klik hier om te zien hoe je je kunt aanmelden voor de App en wordt middels een aantal filmpjes duidelijk hoe e.e.a. functioneert.

Voor teams en/of coaches, de spelersopgaaf invoeren, klik hier.

Voor scheidsrechters, de legitimatiecontrole, klik hier.

We willen jullie vragen om je pasfoto te controleren in de app. Op basis van deze pasfoto controleert de scheidsrechter de digitale spelerspassen voordat de wedstrijd begint. Zorg er dus voor dat je pasfoto recent en representatief is. Je kan dit zelf wijzigen in de app!

Voor de schrijvers, coaches en scheidsrechters worden nog informatiemomenten (tijdens de trainingsavonden) georganiseerd om iedereen te informeren over het juiste gebruik van de mobiele app en het digitaal wedstrijdformulier, voordat de eerste wedstrijden plaatsvinden.

Je kan in de app je eigen team of andere teams aan je favorieten toevoegen, zodat je direct je wedstrijdprogramma kan zien en als de wedstrijden begonnen zijn, de uitslagen en standen van je eigen en andere teams kunt inzien. Leuk en handig !

Het programma op de homepage van je app geeft alleen het programma van het aankomende weekend weer.

Iedereen heel veel succes en plezier met de app en de wedstrijden uiteraard !

In het support center van Sportlink zijn nog meer handleidingen te vinden hoe om te gaan met de App, klik hier voor de handleidingen.