Vrijwilliger van de maand

Vrijwilliger van het seizoen 2017-2018

Het basketbalseizoen 2017-2018 is helaas alweer aan zijn einde gekomen. Dit betekent dat we voor de laatste keer dit seizoen een vrijwilliger in het zonnetje kunnen zetten. Ter afsluiting introduceren wij de vrijwilliger van het seizoen. En dit seizoen is dat geworden: Ger Wessel.

Even voorstellen:

Ik ben Ger Wessel en ik woon in Heerhugowaard. Ik ben gelukkig getrouwd en heb twee kinderen. Dat ik basketbal (nou ja… in ieder geval mijn best doe) is niet gek. Ik ben in Velsen, IJmuiden, geboren en weet niet beter dan dat ik al met de kinderwagen naar de sporthal ging. Tot mijn zevende was ik in de sporthal bij Akrides te vinden. Vanaf mijn zevende woon ik in Heerhugowaard en ging ik basketballen bij SMS (nu HBC). Tussendoor ben ik even 3,5 jaar weggeweest en speelde ik in Nieuw-Vennep bij DIOS. Toch blijft HBC de leukste club omdat als ik op trainingsavonden en thuisdagen in sporthal ben iedereen goed met elkaar omgaat. Ieder zegt gedag en heeft tijd voor een praatje. Als ik dit zo teruglees basketbal ik eigenlijk mijn hele leven al, jammer dat ik er nog steeds niets van kan…

Hobby’s:

Als ik niet met basketbal bezig ben, probeer ik wat geld te verdienen als bouwkundig projectmanager. In de spaarzame tussentijden doe ik lekker burgerlijke dingen, zoals met mijn gezin wat ondernemen, in de tuin bezig zijn of fietsen.


 
 

 
Rechsonder: Ger Wessel

Vrijwilligerstaken:

Toen ik een jaar of 16 was, ben ik begonnen met trainen geven. Dat ging toen wel een beetje anders dan nu. Ik werd bij een aspirantenteam gezet, de hedendaagse U14, en er werd gezegd: veel succes! Gelukkig proberen we de trainers nu zoveel mogelijk te begeleiden. Momenteel ben ik trainer-coach van de U22 en daarnaast ben ik voorzitter. Het leukste van vrijwilliger zijn vind ik om met mensen om te gaan en om leden van HBC zoveel mogelijk basketbal plezier bij te brengen.

Familie en vrienden bij HBC:

Op dit moment speel ik in hetzelfde team als mijn kleine broertje en geef ik mijn oudste zoon training. Daarnaast hebben mijn vader, zussen, vrouw, jongste zoon, zwager en schoonmoeder allemaal bij HBC gebasketbald. Met een aantal mensen binnen de vereniging heb ik al zo lang goed contact dat ik denk dat daar wel een vriendschap is ontstaan.


 

Tips voor toekomstige vrijwilligers:

Helaas zijn er nog altijd leden en/of ouders die er van uitgaan dat als de contributie is betaald, de club de rest wel regelt. Dit is natuurlijk niet zo. Gelukkig zijn er heel veel vrijwilligers bij HBC die allemaal een stukje taak op zich nemen. De taken houden we zeer klein en overzichtelijk. Eigenlijk is er geen reden tot twijfel. Dus als je HBC een beetje wilt helpen, schiet maar iemand aan in de sporthal. Voor mij was en is het niet moeilijk, als we elkaar niet helpen bestaat HBC niet.


Vrijwilliger van de maand Maart

Even voorstellen:


Mijn naam is Sander Dekkers. Ik ben 21 jaar oud en ik kom uit Wieringerwerf. Ik speel nu al negen jaar basketbal, waarvan ik acht jaar in Wieringerwerf heb gespeeld. Helaas is er door het vervallen en samengaan van teams het plezier er voor mij afgegaan bij die vereniging, en toen ben ik op zoek gegaan naar een andere. Via een vriend ben ik in contact gekomen met HBC, nadat hij me verteld had dat dit een erg leuke en gezellige vereniging is. Sinds dit seizoen ben ik actief lid en vrijwilliger bij HBC.

Hobby’s:

Naast basketbal heb ik ook andere hobby’s. Een daarvan is het houden van vogels. Ik werk dan ook bij een roofvogelkwekerij, waar ik me bezig houd met het verzorgen en kweken van roofvogels en een aantal andere vogelsoorten. Ook houd ik erg veel van sporten en actief bezig zijn.

Vrijwilligerstaken:

Vanaf dat ik hier bij HBC terecht gekomen ben, heb ik het trainen en coachen van het u18a-team op me genomen. Ook ben ik altijd inzetbaar als scheidsrechter, klokker of schrijver bij andere thuiswedstrijden. Ondanks dat ik zo ver weg woon, en het me niet altijd even goed uitkomt, probeer ik er altijd te zijn als ik iets voor de club kan betekenen.

Familie en vrienden bij HBC:

Ik heb geen familie die actief lid of vrijwilliger is bij HBC, maar natuurlijk heb ik wel vrienden bij deze vereniging.

 

Tips voor toekomstige vrijwilligers:

Ik ben zelf zo ingesteld dat als ik ergens ben of iets doe, ik me daar voor 100% inzet. Voor de mensen die twijfelen om vrijwilliger te worden, zou ik zeggen om het gewoon te doen, niet te aarzelen en niet bang te zijn om ergens je handen uit de mouwen voor uit te steken. Uiteindelijk voel je jezelf er goed door, én je helpt iemand anders ermee, en dat is iets wat mij het plezier geeft om vrijwilliger te zijn.